glucosamine

Glucosamine als voedingssupplement

Glucosamine

Hét supplement dat veel mensen gebruiken. Glucosamine is als voedingssupplement erg bekend. Toch weten veel mensen niet precies waar de supplementen precies goed voor zijn. het merendeel van de mensen die glucosamine gebruikt, doet dit om gewrichten te ondersteunen. Of glucosamine de werking van de gewrichten echt verbetert is de vraag, want dat is niet uit een te benoemen onderzoek gebleken. Ben je ook benieuwd naar wat glucosamine nu echt doet of in  ieder geval waar men het voor gebruikt? Lees dan gauw verder en kom iets meer te weten over dit voedingssupplement.

Glucosamine als stof in je lichaam

Glucosamine zit van nature al in het menselijk lichaam. Je kunt het echter niet uit je voeding halen. Om het dan toch te kunnen aanvullen, slikken mensen het als voedingssupplement. De stof is ook wel bekend als aminosuiker en een belangrijke bouwstof voor ons lichaam. Vooral in de gewrichten en de delen daartussen zoals kraakbeen, bestaan vaak uit deze stof.  Om deze reden denken mensen dan ook massaal dat glucosamine de soepelheid van de gewrichten onderhoud en verbetert.

Werkt deze bouwstof tegen gewrichtspijn?

Er zijn meerdere onderzoeken hier naar geweest, maar tot op heden is het nog niet zeker of het tegen gewrichtspijn helpt.  Wel is het gebleken dat de bouwstof artrose klachten vermindert. Mensen die last hebben van reuma en dergelijke klachten nemen vaak deze bouwstof in als voedingssupplement.

Niet uit voeding te halen

Hoewel de bouwstof een natuur product is, kunnen wij de stof niet uit onze voeding halen. Om toch glucosamine binnen te krijgen. De supplementen zijn niet voor iedereen geschikt om in te nemen. voor mensen onder bepaalde omstandigheden wordt de inname van glucosamine afgeraden. Zo kunnen zwangere vrouwen bijvoorbeeld beter geen gebruik maken van de voedingssupplementen. Ook als je borstvoeding geeft wordt het afgeraden.  Naast deze omstandigheden is het ook af te raden voor kinderen en mensen met een hoge bloeddruk. Behalve deze supplementen is het ook goed om van andere in te nemen stoffen de bijsluiter goed te lezen. Op verschillende plekken (zowel online als in winkel) kun je de voedingssupplementen vinden. Niet alleen deze, maar ook veel andere soorten.

We weten er iets meer over

Zolang je dit supplement gebruikt zoals beschreven staat, zijn er geen problemen.  Zoek voordat je gaat beginnen met het nemen van voedingssupplementen altijd naar informatie over dat specifieke soort. Neem dan ook nooit een voedingssupplement zonder dat je alles over het supplement hebt gelezen.

Geplaatst in: Eten