Gratis tips voor een zelfverzekerde lach

Niks is geweldiger dan zelfverzekerd kunnen lachen. Toch is meer dan de helft van de 40-plussers onzeker over hun tanden. De voornaamste redenen voor hun onzekerheid is dat ze hun tanden te scheef vinden, te grauw vinden of ze vinden dat hun tandvlees te ver is opgetrokken. Dit zijn allemaal bekende problemen waar we door de tandarts vaak voor worden gewaarschuwd. Vroeger stond de tandheelkundige techniek echter nog op een heel ander niveau en was er lang niet altijd oog voor bovenstaande problemen. In dit artikel vertel ik je graag hoe je een aantal van deze problemen op kunt lossen.

Plan een bezoek aan je lokale orthodontist

Een orthodontist zorgt ervoor dat je tanden mooi recht in je mond komen te staan. Ook zorgen ze ervoor dat eventuele overbeet wordt verholpen. Vroeger werd bijna niemand doorgestuurd naar een orthodontist, omdat dit destijds erg duur was en er ook nog niet veel orthodontisten waren. Als je op zoek was naar een orthodontist is Enschede dan kwam je vaak bij grote omliggende steden terecht. Simpelweg omdat er in Enschede nog geen orthodontist gevestigd was.

Ook als je wat ouder bent kun je je nog steeds prima door een orthodontist laten behandelen. Ook de ontwikkelingen in de orthodontie hebben niet stilgestaan. Waar je een aantal jaren geleden al snel aangewezen was op een blok- of slotjesbeugel zijn er nu tal van mogelijkheden. Zo kiezen veel ouderen voor de nieuwe onzichtbare beugel. Dit is, zoals de naam al zegt, een beugel die niet opvalt als je hem draagt. Dit is natuurlijk een geweldige uitkomst, want vooral als volwassene heb je geen zin om op die leeftijd nog met slotjes rond te gaan lopen.

Tanden laten bleken

Een andere veel voorkomende klacht is dat mensen niet tevreden zijn met de kleur van hun tanden. Deze klacht is voor tandartsen makkelijk op te lossen, omdat zij vrij makkelijk tanden kunnen bleken. Het grote voordeel is dat de tandarts tijdens de eerste afspraak allen een bleek bitje hoeft te maken en dat de andere bleekbehandelingen thuis kunnen worden uitgevoerd. Af en toe zal er een nacontrole plaatsvinden om te kijken of het gewenste effect al is bereikt. Zelf ben ik een fanatieke koffiedrinker, waardoor mijn tanden een beetje bruin waren geworden. Na 5 bleekbehandelingen was er niks meer van te zien en liep ik weer met een grote glimlach door te winkelstraten heen.